2010: Stoelendans

 
  2010  

Zaterdag 13 februari:

Maarheeze 1e plaats
(van de 7)
 

Zondag 14 februari:

Dorplein 2e plaats
(van de 9)
 

Maandag 15 februari:

Schoot 1e plaats
(van de 10)
 

Dinsdag 16 februari:

Budel 2e van de 1e
prijzen
 
 


Het was weer zo ver, na dagen in de schuur bouwen, pakken maken en de musicale ondersteuning klaarmaken, was het dan eindelijk vrijdag 12 Februari 2010. De start van een van de mooiste carnavals tot nu toe. Het jaarlijkse Zuipschuitenbal op vrijdagavond was geweldig, iedereen was helemaal klaar voor carnaval en iedereen had zin om een feestje te bouwen de komende dagen, het was een geweldig feest!

Zaterdagochtend, het opbouwteam was met kleine oogjes en lichte hoofdpijn druk in de weer om de wagens en pakken in Maarheeze te krijgen. Dit jaar moesten wij zelfs al eerder opgesteld staan omdat de torens te hoog waren! Toen eenmaal alles in Maarheeze was, iedereen geschminkt was en het geluid klaargemaakt was, kon de optocht van start. Alles zag er perfect uit, maar niemand had hoge verwachtingen omdat in Maarheeze wij steevast tot de subtop behoren en dus iedere keer een 6e of 5e plaats bemachtigen. De optocht ging daarentegen geweldig, geen schade, geen problemen, goede act, mooi afgewerkte pakken en wagen. De prijsuitreiking was voor ons gesneden koek, althans dat dachten wij.

4e plaats, iedereen staat klaar om naar voren te gaan maar geen Flierefluiters, 3e plaats, nog steeds geen Flierefluiters, 2e plaats... Toeternietoe!! Iedereen ging helemaal uit zijn dak, wat onverwacht, wat een geweldig resultaat, 1e prijs in Maarheeze! Na een briljante speech van Dirk zou het die avond nog erg laat worden!

Op zondag zat de sfeer er meteen goed in. Iedereen had er na het goede resultaat van zaterdag veel vertrouwen in. De optocht verloopt, desondanks de sneeuw, voorspoedig en buiten wat kleine schade aan de pakken was er amper wat te repareren. s'Avonds dan de prijsuitreiking. Iedereen heeft er vertrouwen in dat we het goed gaan doen en dat een podiumplaats mogelijk moet zijn. We hoopten hoopten dat het dit jaar een keer niet weer een 4e plaats zou worden. De prijsuitreiking verloopt ongelofelijk, wij worden geen 5e, 4e of 3e maar 2e met 5 punten verschil van de 1e plaats! Prachtig, een geweldig resultaat.

Maandag, optocht Schoot. Na het schminken en eenmaal bij ons startnummer aangekomen start een klein feest bij ons voorbord. Iedereen is 200% gemotiveerd om dit jaar geen een na laatste te worden en na de resultaten van de afgelopen dagen willen wij voor de eerste prijs gaan! De optocht gaat super en overal langs de kant is het druk. Net zoals andere dagen hadden wij heel veel complimenten gekregen over de afwerking van wagen en pakken, dus dat gaf veel zelfvertrouwen. Toen begon s'avonds de prijsuitreiking en iedereen was zenuwachtig. Zou het dit jaar dan gebeuren.. Een overwinning thuis.. Een eerste prijs...? Toen was het eindelijk zover, de 3e plaats.. geen Flierefluiters.. de 2e plaats... de Losbollen!!! De 1e plaats.. DE FLIEREFLUITERS!! Wat een sensatie, wat een moment, het bier vloog door de lucht en iedereen zat in het plafond, Mark had berekend er voor het eerst in 12 jaar eremetaal is behaald op Schôt! Wat een feest werd er die avond gevierd!!! Helena, Helena, Heeelena!!!

Toen was het alweer de laatste dag van carnaval 2010, de optocht in Budel. Nadat iedereen zijn kater verdwenen was, kon er voor de optocht weer feest gevierd worden. Wij zaten ver achterin de optocht en wisten dat het mogelijk was om op het podium te eindigen in de top 3. Iedereen ging ervoor en dat was ook te zien aan de inzet de hele groep! Iedereen had alles gegeven en was aan het einde van optocht helemaal op. Zou het genoeg zijn om eremetaal te bemachtigen? De prijsuitreiking van Budel van vorig jaar zat bij iedereen nog steeds in het hoofd, toen we een 3e plaats hadden behaald. Zouden wij dit kunnen evenaren of zelfs verbeteren?

Toen was het zover, de 4e plaats geen Flierefluiters, 3e plaats geen Flierefluiters!!! Maar voordat bekend werd wie 2e en 1e was, deelde Mia Houben iedereen mee dat er 1!!! punt verschil was tussen de nummers 1 en 2... Wat een spanning was er toen, iedereen was zenuwachtig... en toen de 2e plaats. CV de Flierefluiters!!! Het feit dat wij met 1 punt verschil 2e waren geworden deed niks af aan ons enthousiasme! Het was een geweldige avond! Vorig jaar 3e, nu 2e en volgend jaar...!

Woensdagavond, de optochtfilm kijken en nog even nagenieten van de afgelopen dagen bij Kierewiet. Het was een geweldige carnaval met onverwachte resultaten waar wij vooraf niet over durfden te dromen. De stijgende lijn in onze resultaten blijft aanhouden en om die reden gaan wij ervoor zorgen dat 2010 het decenium van de Flierefluiters wordt!

Carnaval 2010, grandioos!

 
 
 
 
 20192018201720162015201420132012 
 20112010200920082007200620052004 
 200320022001200019991998